Biomassa, de nucleaire CO2 bom

Biomassa, de nucleaire CO2 bom

De verenigde staten was het eerst land dat de nucleaire bom wierp, Nederland is het eerste land ter wereld dat de nucleaire CO2 bom gaat lanceren tegen het milieu.

Biomassa is massavernietigings wapen

Het klinkt zo mooi, we gaan bomen verbranden om duurzame energie op te wekken en voor elke boom die we verbranden planten we een nieuwe zodat we CO2 neutraal zijn.

Men gaat hier echter voorbij aan het feit dat de boom die verbrand wordt er ongeveer 40 jaar over doet om te groeien. Je stoot dus in 1 keer 40 jaar CO2 de lucht in, de nieuw geplante boom moet er echter weer 40 jaar over doen om deze CO2 te compenseren.

Voorbeeld berekening van biomassa CO2 ramp

Aan de hand van een heel simpel voorbeeld laten we de biomassa ramp zien. Stel u hebt 1 grote boom in uw tuin welke u omhakt en in de winter gaat verbranden om uw huis warm te stoken, ter compensatie plant u een nieuwe boom. Stel elk jaar dat de boom groeit noemen we een CO2 jaar.

Als u dus 1 boom van 40 jaar verbrand stoot u 40 CO2 jaar uit, u plant echter een nieuwe 1 jaar oude boom welke als 1 CO2 jaar telt. Per saldo stoot u dus 39 CO2 jaar extra uit.

om dus de 40 CO2 jaar te compenseren zou u dus niet 1, maar 40 nieuwe bomen moeten planten!!

Stelt u zich eens voor dat een biomassa centrale elke 5 seconden 1 boom verbrand. Dat zijn 720 bomen per uur, 17.280 bomen per dag en dus 6.307.200 bomen per jaar, zou men deze willen compenseren voor CO2 moeten er dus 40 X 6.307.200 = 252.288.000 nieuwe bomen geplant moeten worden.

Bomen voorraad niet toereikend

Naast deze gigantische aantallen bomen die nodig zijn om de CO2 te compenseren is er nog een probleem, namelijk de beschikbare hoeveelheid bomen.

Denk nog eens aan het voorbeeld van de grote boom in uw tuin, als u deze kapt en een nieuwe boom voor terug plaatst heeft u het jaar erop niet voldoen hout, deze boom moet namelijk nog eerst 40 jaar groeien. Om uw huis dus elke winter te kunnen verwarmen heeft u dus in eerste instantie ongeveer 40 bomen nodig om in de warmtevoorziening te voorzien. Voor de biomassa centrale betekent dit wederom 252.288.000 bomen!!

Om een biomassa centrale te laten branden zijn er dus ruim minimaal 500 miljoen !! bomen nodig om CO2 neutraal te kunnen draaien.

Deze berekening is uiteraard erg versimpeld, zo is er nog geen rekening gehouden met de jaren na het eerste jaar. de 500 miljoen bomen zijn dus een eerste simpele berekening om aan te geven hoe groot het CO2 probleem is van een biomassa centrale. In Nederland gaan we dus een CO2 bom op de wereld loslaten die zn weerga niet kent


2 gedachten over “Biomassa, de nucleaire CO2 bom

  1. Het is diep-triest, dat ons land bestuurd wordt door een aantal imbecielen. Het ergste is, dat we ze zelf gekozen hebben. Is ons onderwijs zo indoctrinerend geworden, dat mensen geen eigen mening meer hebben?
    Wat jammer toch, voor wat eens een gaaf land was!!

    1. ik ben gelukkig om in dit land te mogen wonen,ik ben nl hartstikke gestoord maar weet nu dat je met dit handicap zelfs nog in het Nederlandse kabinet kunt komen als je nergens anders terecht kunt, is toch fantastisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *